Even voorstellen:

 

Wij zijn Geert en Lenie en wonen in Soerendonk, gemeente Cranendonck. Vandaar onze kennelnaam; van het Cranendonckse land.

Soerendonk ligt in Noord-Brabant, bijna tegen de Belgische grens aan.

 

OverOns1

 

We wonen samen met onze 5 honden, 4 Rhodesian Ridgebacks, Abos ,Bosi ,Yara en Baina en onze kruising Boxer x Cane corso Tula.

Onze honden hebben in en rondom ons huis de ruimte om te spelen en te ravotten.

OverOns2

Ons hele leven zijn we grootgebracht met honden in de nabijheid, dit waren allerlei rassen, van schotse herdershond tot Laekense herder tot poedel tot Mechelse herder enz.

De Rhodesian Ridgeback was altijd een wens, ik (Lenie) zag deze hond jaren terug op een show en heb toen ik eenmaal thuis was direct opgezocht wat voor een type hond dit was.

Wat ons aanspreekt is het karakter, de eigenzinnigheid, trouw aan de baas en hun aanhankelijkheid maar daarnaast hebben ze niet het pleasende gedrag.

Verder vinden we het ook qua uiterlijk een prachtige hond,met een trotse uitstraling.

 

Hieronder zullen we vertellen hoe onze roedel tot stand is gekomen;

Onze eerste Ridgeback was Abos, hij kwam in de winter van 2011 in ons leven. Een geweldig mannetje met een sterke wil, als pup hebben we de handen vol aan hem gehad.

Ze zeggen wel; een Ridgeback heb je niet aan een vaste lijn maar aan een elastiek, nou dat geldt zeker voor Abos. Maar het is absoluut een lieverd, hij is graag bij ons in de buurt, zeker als we in de keuken zijn.want iets van de aanrecht jatten dat kan hij als de beste . J

Abos

 

Een 3 maanden later kwam Bosi bij ons, een super lief en makkelijk meiske. Het klikte goed met Abos, al kwam ze de eerste tijd wel vaak bij ons bescherming zoeken als hij te wild speelde.

Maar al snel stond ook Bosi haar mannetje wel.  Ze heeft de karakter eigenschappen van de Ridgeback, ze is eigenzinnig, vind vreemde mensen niet zo interessant , maar kruipt iedere avond wel lekker tegen de baasjes aan op de bank.

 

Bosi

 

In de zomer van 2012 gingen we met Abos en Bosi 3,5 weken rondtrekken door Zweden en Noorwegen, dit was een geweldige vakantie. Wij vinden het belangrijk om samen met de honden op reis te gaan. We gaan dan met de caravan op pad, onze honden zijn vanaf pup af aan gewend om in de caravan te slapen en in de auto te reizen.

Na 2,5 weken kwamen we aan in Voss, daar was op de camping een nestje geboren, kruising cane corso met boxer. De ouderhonden waren beide aanwezig en erg lieve honden. De pups waren 7 weken oud en zo prachtig. Door de vele gasten waren ze goed gesocialiseerd. We waren vrij snel verliefd op onze mooie Tula en hebben impulsief besloten om haar mee naar Nederland te nemen. Van die beslissing hebben we nooit spijt gehad, het is een geweldige hond.

Tula

 

 

26 5 14 35 Custom

                                       

In april 2014 hadden we ons eerste nestje van onze lieve Bosi , uit deze worp hebben we Ayara van het Cranendonckse Land , roepnaam Yara ,zelf behouden. Ayara is een mooi en lief teefje. Ze is heel zelfbewust en houdt zich goed staande in de roedel.

 Yara 6

Op 12 Oktober 2015 werd onze Baina bij ons geboren, uit het 2e nestje van onze Bosi & Jomo. 

20160108 140313 1

 

 

We gaan vaak met onze honden fietsen, steppen of wandelen in de bossen of op zandvlaktes, dan kunnen ze lekker rennen. Dit vinden ze heerlijk.  Je kunt dan goed zien hoe ze vroeger op de leeuwen jaagden, ze werken echt samen om een hond in te sluiten en te vangen.

Verder staan we in het najaar altijd 2 maanden aan zee , ook dat vinden ze prachtig, al gaan ze echt niet het water in. Geen van de 5 houdt van natte pootjes. Sinds enige tijd nemen we met Abos en Yara ook deel aan de coursings die door de RRCN georganiseerd worden.

Wat we met dit verhaal willen vertellen is dat onze honden bij het gezin horen, ze zijn altijd waar wij ook zijn.

Nu, ik zou zeggen lees onze site eens door, iedere hond heeft ook een eigen page. 

 

In het voorjaar van 2014 hadden we ons eerste nestje met Bosi & Wamboo, zie voor meer informatie en foto's bij Nestjes A & Galerij.

In Oktober 2015 kreeg Bosi haar 2e nestje samen met Jomo, (Baganda Xubmatuba Red Jomo). Voor meer informatie zie bij nestje B.  

April 2017 kreeg Bosi samen met Jomo haar 3e en laatste nestje, zie nestje C voor meer informatie. 

 

In de zomer van 2018 plannen wij een nestje met onze Baina .

 

Wij fokken volgens de regels van het Rhodesian Ridgeback Club Nederland, de RRCN en de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. 

 

Voor vragen of andere zaken zijn we altijd bereikbaar,mail gerust,zie contactformulier,groetjes Geert&Lenie 

20130915 140042-120150425 100627Er is er een jarig, traktatie :)

10 9 17 2210 9 17 2810 9 17 3410 9 17 5320160626 212309Bosi  Ayara 14 12 14DSC 0021DSC 0066gaan ze nou echt wegSAM 1108SAM 1165SAM 1292SAM 1717

 

Copyright vanhetcranendonckseland.nl ? 2013. All Rights Reserved.